ישנם פירות וירקות הממשיכים בתהליך ההבשלה שלהם גם לאחר שנקטפו, אם קטפנו אותם טרם זמנם הם ימשיכו להבשיל גם לאחר הקטיף. לכן אין בעיה לקנות אותם כשהם עדיין קשים ונראים בוסר. לפעמים אפילו עדיף לקנות אותם קשים כדי שלא יימעכו ויתקלקלו מהר.

ישנם פירות וירקות שברגע שהם נקטפו תהליך ההבשלה שלהם נעצר. אם קטפנו אותם לפני שהבשילו הם יישארו בוסר ולא ימשיכו להבשיל.

פרי בוסר שתהליך הבשלתו נעצר בעת שנקטף לא כדאי יהיה לאוכלו.

הרב-סוכר שבו עדיין לא התפרק לחד סוכר, הצבע שלו יהיה עדיין ירוק כי הכלורופיל שבו עדיין לא התפרק, מרקמו יהיה עדיין קשה משום שהפקטין (הסיבים המסיסים שבו) גם הם עדיין לא התפרקו. עדיין לא יהיה לו ריח מושך ואם נאכל אותו תהיה לנו תחושה של עפיצות ויובש בלשון.

בבואנו לקנות פירות וירקות חשוב שנדע מה הם הפירות הממשיכים להבשיל לאחר הקטיף ומה הם הפירות שתהליך ההבשלה שלהם נעצר בעת הקטיף, על מנת שנדע מה כדאי לקנות ומה עדיין להתאפק ולחכות עד שנראה על המדפים את הפרי כשהוא בשל.

הפירות והירקות שתהליך ההבשלה שלהם ממשיך לאחר הקטיף (וניתן לקנות אותם עדיין כשהם נראים לא בשלים לגמרי):

מנגו, גויאבה, מלון, נקטרינה, אפרסק, פפאיה, פסיפלורה, תאנה, משמש, קיווי, שזיף, תפוח, אגס, בננה, עגבנייה, אבוקדו.

הפירות והירקות שתהליך ההבשלה שלהם נעצר לאחר הקטיף (ולא רצוי לקנותם כשהם נראים בוסר):

פירות הדר, ענבים, אננס, רימון, אבטיח, סברס, תות, פטל, תמר, שסק, ליצ'י, מלפפון, קישוא, חסה, פלפל.

לסיכום:

כמובן שלא נקנה בננה הנראית ממש ירוקה וקשה וכנראה שנקטפה הרבה לפני שהבשילה, אבל נעדיף לקנות בננה שנראית כבר ממש קרובה להבשלה וביומיים הבאים כבר תוכל להבשיל אצלנו בבית.

נקנה רק תפוזים וקלמנטינות בשלים ולא את אלו הירוקים והקשים משום שפירות הדר לא בשלים יוצרים חומציות חזקה ביותר במערכת העיכול שלנו.