הכלל הוא לאכול פירות בעונתם.
פרי שלא בעונתו נמכר כשהוא בוסר. צבעו ירוק. טעמו חמוץ. מרקמו קשה, הוא יוצר תגובה חומצית במערכת העיכול שלנו, ועדיין לא נעשה רווי בויטמינים ובמינרלים הטובים.
רק כאשר יגיע לשיאו – צבעו יהפוך להיות חי, טעמו יהפוך להיות מתוק, והוא יתרכך מעט, תגובתו בגופנו תהיה בסיסית והוא יתמלא בויטמינים, במינרלים ובשאר הנוטריינטים הטובים.
אחד הסימנים לדעת אם הפרי הנמכר בחנות הוא בעונתו זה לפי המחיר. בתחילת העונה הפרי יימכר ביוקר ובשיא העונה מחירו יהיה סביר ואף זול (אבטיח בתחילת עונה יכול לעלות 8 ₪ לקילו ובשיא העונה יעלה 1.5 ₪ לקילו בלבד).
את כל ההקדמה הזאת כבר כתבתי כאן בעבר, אבל הפעם אני רוצה להפנות את הזרקור לכוכבת העונה, שחיכתה בסבלנות וכעת היא בשיאה – התאנה.
התאנה מכילה שפע של ויטמינים ומינרלים. בעיקר סידן, אשלגן וברזל, היא טובה להאצת מערכת העיכול ומסייעת לזירוז יציאות לאלו הסובלים מעצירות. היא טובה לסובלים מטחורים, היא מכילה הרבה סיבים תזונתיים ועוד ועוד…
בישראל עץ התאנה גדל בר בכל פינה. אנחנו אוהבים לצאת לטבע ולמלא את הדלי בפירות המתוקים הללו.
פרי התאנה נקטף כשהוא יחסית רך ולכן הוא מתקלקל מהר. טוב לאוכלו כשהוא טרי.
אבל גם אם קטפנו את הפרי כשהוא רך וגם אם קטפנו כמות גדולה – חבל סתם לזרוק.
אני חוצה אותו לשניים, בודקת שאין תולעים ומקפיאה. התאנים הקפואות הללו ייכנסו אליי לשייק או לגלידה.
מתכון לגלידת תאנים:
2 כוסות תאנים קפואות
2 כפות קרם קוקוס
לטחון הכל במעבד מזון ולהגיש.
בתאבון!