אני אוהבת שקשוקה.
במתכון המצוין הזה המראה הוא אותו מראה והטעם – מושלם!
המצרכים:
4 עגבניות בשלות מאוד
1 גמבה
1 בצל בינוני
2 שיני שום
צרור פטרוזיליה
6 כפות ממרח חומוס
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מטגנים במחבת את הבצל והשום (על מים, כמובן) עד להזהבה.
חותכים את הגמבה והעגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.
מערבבים כדי שלא יישרף. אם חסרים נוזלים ניתן להזליף מעט מים.
מניחים על המחבת, ברווחים גדולים, 6 כפות של ממרח חומוס (בדומה לביצים שמוסיפים בשקשוקה), מוסיפים את הפטרוזיליה וממשיכים לבשל עוד 5 דקות. אם יש צורך ניתן להוסיף מים.
ומבשלים
כ-5 דקות נוספות.
ממרח חומוס
המצרכים:
2 כוסות גרגרי חומוס מונבט
מיץ מחצי לימון סחוט
2-3 כפות טחינה גולמית
3 שיני שום
1 בצל בינוני
1 כפית כמון
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר, וכאשר הם רותחים מכניסים פנימה את החומוס המונבט, את שיני השום ואת הבצל. מוסיפים כפית מלח ומבשלים כ-30 דקות, עד לריכוך החומוס.
לתוך מעבד מזון או בלנדר חזק מעבירים את החומוס המבושל, את השום והבצל, וגם כוס ממי הבישול שבו הם התבשלו. מוסיפים כמון, טחינה גולמית, לימון ומעט פלפל שחור וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.