מנסה לתת מענה חלופי לאוהבי השניצל תירס המתועש.

אצלי בבית השניצל הזה ממש נחטף.

המצרכים:

5 תפוחי אדמה בינוניים

חצי חבילת תירס קפוא של סנפרוסט או כל חברה אחרת

מלח

קמח מצה / פירורי לחם ביתיים

שמן זית

אופן ההכנה:

מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות ומבשלים בסיר עם מים עד לריכוך.

מסננים את רוב המים ומועכים לפירה. (אנחנו רוצים שהפירה יהיה סמיך ולא נוזלי, כדי שנוכל לגלגל אותו בידיים, לכן כמעט ולא נשאיר מים בסיר בעת המעיכה).

מערים על התירס הקפוא מים רותחים ומסננים.

מכניסים את התירס אל הפירה, מוסיפים מלח לפי הטעם ומערבבים.

מגלגלים כדורים מהעיסה ומצפים בקמח מצה או בפירורי לחם.

כל כדור שמוכן נמעך עם כף היד ונשטח אותו על גבי תבנית אפיה.

נכניס לתנור בחום של 180 מעלות לרבע שעה, עד שיהפוך להיות קריספי.

נוציא את השניצלים המוכנים מהתנור, נחכה דקה שיתקררו ונמרח עליהם שמן זית.

לאוהבי הגיוון: ניתן להמיר את תפוחי האדמה בבטטות.

בתאבון!