דיברנו כאן בעבר על היתרונות הרבים באכילת פירות בבוקר.
תיזכור מהיר ליתרונות הפירות: הגוף מקבל הרבה אנרגיה וכן מסה גדולה של ויטמינים, מינרלים, נוגדי חימצון, אנזימים ועוד… ובבקר כשהקיבה ריקה הכל מתעכל בקלות ובמהירות.
אני שולחת שוב את הפוסט שכתבתי לפני כמה חודשים, לטובת המצטרפים החדשים.
אני שותה בבוקר כוס גדולה של שייק ירוק. השייק שלי מכיל פירות מתוקים בשילוב של הרבה עלים ירוקים, כגון: חסה, קייל, סלרי, פטרוזיליה, נבטים ירוקים, מלפפון וכו…)
מדוע אני מוסיפה ירוק למתוק?
- ראינו כבר כמה טעים ובריא לאכול בבוקר פירות, אך עדיין הפירות הם מאד מתוקים. הירוק בא לאזן קצת את המתוק.
- העלים הירוקים רוויים בסיבים תזונתיים, דבר שגורם להרגשת שובע לזמן ממושך. אם נאכל פירות ללא העלים הירוקים נחוש רעבים לאחר זמן קצר.
- העלים הירוקים מאטים את קצב כניסת הסוכר לדם.
- העלים הירוקים מכילים כ20% חלבון, בנוסף לויטמינים ולמינרלים הרבים. כדי להפיק מהירוקים את המיטב צריך לאכול מהם הרבה!!!!! אני משתדלת לאכול ראש חסה שלם ביום. אני מכניסה הרבה ממנה לסלט, אך רק בצורה של שייק אצליח באמת להכניס לגופי מסה גדולה ממנה.
- הצבע הירוק הוא הכלורופיל. זהו אחד מנוגדי החימצון החזקים ביותר של הטבע. הכלורופיל הוא מה שמגן על הצמחים מפני השמש. כאשר אנחנו אוכלים אותו אנחנו מקבלים את ההגנה הזו אלינו. מולקולת הכלורופיל דומה במבנה הכימי שלה למולקולת ההמוגלובין שזה החומר האחראי לנשיאת החמצן בגוף, כך שהכלורופיל מסייע להגברת זרימת החמצן בגופנו. לכן – ככל שנכניס לגופנו יותר ירוק הגוף שלנו כך ניטיב עם גופנו.
מי שמבוהל מהרעיון – ממליצה להתחיל מהירוקים שטעמם הוא יחסית נייטרלי, כמו חסה ומלפפון. בהתחלה הכניסו לשייק 2-3 עלים, ועם הזמן תעזו להוסיף יותר.
השייק שהכנתי לי הבוקר:
מנגו שלם
1 בננה
חצי ראש חסה
2 גבעולי סלרי
1/2 חבילה נבטי חמניה
לרוויה!