זהו שומן בלתי רווי מן הצומח שעושים לו תהליך הנקרא – הידרוגינציה כלומר, לוקחים שומן לא רווי ומוסיפים לו בתהליך כימי מיימנים.
שומן לא רווי מהצומח הוא נוזלי, אך ההידרוגינציה גורמת למרקם להיות מוצק.
מרגרינה היא שומן טראנס ולכן עלינו להתרחק ממנה.
לגוף קשה להיפטר ממנו, הוא גם לא מכיל שום מרכיב שהגוף צריך, הוא מעלה את רמות הכולסטרול הרע (LDL) ופוגע ברמות הכולסטרול הטוב(HDL) .
בדרכו אל הכבד חלק מהכולסטרול הרע שוקע ונתקע בדפנות הדם, שם הוא עלול לסתום את העורקים ולגרום למחלות לב, כלי דם וסוכרת.
בניגוד אליו, הכולסטרול הטוב נע ביעילות אל הכבד ובכך מגן מפני מחלות לב. כשאתם אוכלים מוצרים עם שומן טראנס, אתם בעצם מכניסים לגוף שלכם חומר שעלול להצטבר ולפגוע בו לאורך זמן.
שומן טראנס נמצא בכל מה שעשוי מבצק עלים (בורקס, מלוואח, רוגלך…) במוצרים מתועשים כמו וופלים, קרקרים, חטיפים, קצפת צמחית וכו'…
אם תקראו את רשימת הרכיבים מאחורי המוצרים ותראו שכתוב: "שומן צמחי מוקשה" תדעו שמאחורי המילים הללו מסתתר לו השומן טראנס.