אחד הרטבים שנפרדתי ממנו בצער כשעברתי לבריאות הטבעית הוא הרוטב המוקרם.

אני מברכת על כל רגע שאני כבר לא אוכלת ממנו משום שאני זוכרת את כאבי הבטן האיומים שהיו לי אחר כך, כאבים שהשארתי מאחור.

ובכל זאת לעיתים מתחשק קצת לטעום מהמוקרם הזה…

מצאתי תחליף טעים שמספק ומשמח אותי וכמובן שאני שמחה לשתף אתכם בו:

רוטב "מוקרם" שאפשר לערבב מעל תפו"א / בטטה אפויים או מעל פסטה:

ניתן להשתמש בפסטה מכוסמת, מאורז, מקמח חומוס, ולא הפסטה הרגילה מחיטת דורום. יש היום בבתי הטבע מבחר גדול של פסטות מקמחים בריאים ושונים.

התחליף ל"מוקרם החלבי" הוא קרם קוקוס.

שמן הקוקוס הוא השמן שבו אני משתמשת כתחליף לכל שמן אחר משום שנקודת הרתיחה שלו גבוהה והוא אינו מתחמצן מהר כשמחממים אותו לעומת שאר השמנים. כמובן שלא כדאי לצרוך ממנו בהגזמה, אך אם רוצים מידי פעם ניתן להתפנק – לכו עליו…

המצרכים:

1 בצל

3 שיני שום

חבילת פטריות

1 עגבנייה ו-1 גמבה (לא חובה)

קופסה קטנה של קרם קוקוס

מלח ואגוז מוסקט

אופן ההכנה:

מטגנים על מחבת בצל ושום, על מים כמובן.

מוסיפים פטריות חתוכות וממשיכים לטגן מעט.

מוסיפים גם עגבנייה וגמבה (לא חובה) ומטגנים כחמש דקות תוך כדי ערבוב.

שופכים למחבת קופסה קטנה של קרם קוקוס וחצי כוס מים

מתבלים בקמצוץ מלח ואגוז מוסקט

מערבבים כ-3 דקות

שופכים את הרוטב ע"ג הפסטה או התפו"א והבטטה ומגישים.

בתאבון!