חיזוק המערכת החיסונית של הגוף:
הגוף שלנו חייב להיות מאוזן, עד לרמת האטומים והמולקולות שבו.
רדיקלים חופשיים:
אחד הגורמים המרכזיים להיווצרות מחלות הוא חוסר איזון אשר נגרם על ידי רדיקלים חופשיים, זה מה שיוצר את החימצון.
הרדיקלים הם אטומים או מולקולות הנמצאים במצב לא יציב (בלתי מזווג) ועל מנת לחזור למצבם היציב והמאוזן הם זקוקים לאלקטרון נוסף. מסיבה זאת, הרדיקלים החופשיים מנסים כל העת לגזול אלקטרונים ממרכיבים חיוניים בתאי הגוף. ככל שמסתובבים בגופנו יותר רדיקלים חופשיים כך גופנו יוצא מכלל איזון ועלולים להיגרם לנו נזקים המתבטאים בשיבושים בתפקודי מערכות הגוף, להיחלשות המערכת החיסונית עד להיווצרות מחלות.
אנטי-אוקסידנטים:
האנטי-אוקסידנטים, (או בשפה העברית – נוגדי חימצון) הן מולקולות נדיבות, שיש להם עודף של אלקטרונים והן מעניקות אותן בשמחה לכל דורש.
אם כן, האנטי-אוקסידנטים באים לייצב את מולקולות הרדיקלים החופשיים. ככל שנצרוך מהן יותר כך נחזיר את האיזון לגופנו.
המזונות המכילים אנטי-אקסידנטיים וגורמים לחיזוק מערכת החיסון כוללים כמובן פירות וירקות חיים, העשירים בוויטמינים ומינרלים.
ויטמין C נחשב כלוחם חיוני כנגד ההשפעות השליליות של הרדיקלים החופשיים, וכך גם למשל המינרלים אבץ, נחושת ומנגן.
המקורות לחשיפה לרדיקלים חופשיים:
מזון מתועש, חטיפים, מזון עשיר בשומן רווי, מזון מטוגן, מזון עשיר בסוכר, בחומרים משמרים ובצבעי מאכל, חומרי ריסוס והדברה, תרופות וכו'…
ידוע גם שעישון מחליש את מערכת החיסון בכך שהוא מרוקן את מאגרי הויטמין C.
דווקא בימים אלו כדאי להתרחק מתזונה שמוסיפה רע ולהקפיד להוסיף תזונה שמוסיפה טוב.