המצרכים:
כמות: כעשרים קציצות גדולות

1 שקית ברוקולי קפוא, מופשר
2 גזרים
2 קישואים
2 כוסות עדשים כתומות שהושרו כ8 שעות (לילה) וסוננו
3 שיני שום
1 בצל
צרור כוסברה
1/2 כוס קמח עדשים / חומוס
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון

אופן ההכנה:
במעבד מזון מכניסים את הגזרים, הקישואים והבצל בעזרת סכין של מגרדת, על מנת שהם יצאו חתוכים כמו בפומפייה ומעבירים אותם לקערה.

סוחטים מהברוקולי את המים ומכניסים אותו למעבד מזון לטחינה חלקית, כך שלא יתפורר מידי ויישאר חתוך גס. גם אותו מעבירים לקערה עם הירקות המגורדים.

כעת מכניסים למעבד המזון את העדשים הכתומות והשום וטוחנים עד למרקם חלק. מוסיפים את העיסה המתקבלת לקערה (העדשים משמשים לנו כדבק שמאחד את העיסה במקום ביצים).

קוצצים את הכוסברה דק ומוסיפים לקערה יחד עם התבלינים וקמח העדשים.

מערבבים הכל היטב ביד, טועמים ומשפרים תיבול.

יוצרים קציצות גדולות ומסדרים על גבי תבנית עם נייר אפייה.
מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לעשרים דקות או עד שהקציצות מתקשות.

מוציאים מהתנור, ממתינים שיתקרר ומצפים בשמן זית.