טף הוא הדגן הקטן בעולם שמקורו באפריקה. שמו העברי הוא "בן חילף". הטף הגיע לארץ עם עולי אתיופיה וכיום הוא צומח כאן כצמח בר. מקמח טף מכינים דייסות, מחמצות ואת הלחם האתיופי – אינג'רה. אזור גידולו העיקרי של הטף הוא באתיופיה.

בשנת 1996 הכריז ארגון הבריאות האמריקאי על הטף כ"מזון על" – Super Food. מאז הפך הדגן הזעיר למזון מבוקש בקרב שוחרי בריאות וספורטאים בעולם וכבר מזמן איננו רק מזון אתיופי.

ערכים בריאותיים: הטף מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם, יש בו שפע של חלבון מלא. הוא עשיר במינרלים חשובים של ברזל, מגנזיום וסידן, מכיל ויטמינים רבים והוא קל לעיכול. בנוסף לכך הטף נטול גלוטן ולכן מתאים לחולי צליאק ולמתנזרים מגלוטן. מאה גרם של טף מכילים כמות ברזל, סידן וחלבון המצויה בעשר ביצים או ב-1 ק"ג בשר.

קיימים שני סוגי טף: טף בהיר, וטף חום – בצבע שוקו שהוא טף מלא ועשיר יותר מבחינה תזונתית אך קצת כבד לבעלי מערכת עיכול רגישה. האתיופים משתמשים בעיקר בסוג הבהיר שהוא קל יותר לעיכול.

להיכרות ראשונית עם הקמח המשובח הזה בחרתי לשתף אתכם במתכון פשוט וטעים לעוגיות טף. מרקמם של העוגיות הוא מעט קשה, אך כשלועסים אותן הן נימוחות בפה. 

עוגיות טף

המצרכים:

1.5 כוסות קמח טף

קורט מלח

חצי כוס מייפל טבעי או סילאן

חצי כוס שמן קוקוס

1 כפית תמצית וניל טבעית

לשדרוג: חמוציות (על בסיס מיץ תפוחים)

אופן ההכנה:

מכניסים את כל החומרים לקערה ונלוש עד שמתקבל בצק רק ונעים לעבודה.

יוצרים כדורים ומסדרים בתבנית אפיה, משטחים אותם בעזרת האגודל או נותנים מעיכה קלה בעזרת מזלג

מכניסים לתנור מחומם בחום בינוני ואופים כעשר דקות.

בתאבון!