הפוסט הזה מיועד רק למי שרוצה לדייק את תזונתו מבחינת צירופי מזון של פירות.

מי שמרגיש שזה "גדול" עליו לא חייב ליישם.. לפחות בשלב הזה…

הבריאות הטבעית מדייקת צירופי מזון משום שהדבר החשוב הוא עיכול תקין. לפעמים דיוקים קטנים משפרים עיכול וספיגה בצורה כל כך משמעותית. אלו שיש להם בעיות במערכת העיכול יכולים לחוש מייד אם לא דייקו…

את הפירות מחלקים ל-3 קבוצות: חמוצים, חמצמצים ומתוקים.

צירופי הפירות הנכונים הם:

פירות חמוצים אוכלים יחד עם פירות חמצמצים

פירות מתוקים אוכלים יחד עם פירות חמצמצים

פירות מתוקים לא טוב לאכול יחד עם פירות חמוצים.

כלומר – חמוץ ומתוק לא טוב יחד אבל חמוץ ומתוק אפשר עם חמצמץ.

רשימת פירות מתוקים:

בננה, תאנה, תמר, פירות יבשים, ענבים, חרובים, מלון, אפרסמון.

רשימת פירות חמצמצים:

תפוח, אגס, אפרסק, מנגו, תותים, פטל, אוכמניות, דומדמניות, משמש, דובדבן, גויאבה, תותי עץ.

רשימת פירות חמוצים:

שזיף, פירות הדר, קיווי, אננס, רימון.

אנו בתחילת עונת התפוזים – אפשר לאכלם למשל עם תפוחים ירוקים אך לא רצוי לערבבו  למשל עם בננות ואפרסמון…

הכי טוב לאכול פירות הדר לבד, ללא שום צירוף….