מה שמאחד את הבלילה כשלא משתמשים בביצים זה קמח מקטניות. אני השתמשתי בקמח חומוס, אך גם קמח עדשים כתומות יכול לעבוד מצויין. ניתן לקנות קמחים מקטניות טחונות וניתן גם לטחון קטניות בבית במטחנת קפה.
כדי ליצור טעם חלבי אני מוסיפה שמרי בירה אשר מזכירים את טעמה של גבינת הפרמג'אן.
המצרכים:
1 כוס קמח כוסמין
3 כפות קמח חומוס
1 כף שמרי בירה
1 אבקת אפיה ללא אלומיניום
1 כוס מים
300 מ"ל קרם קוקוס
1 כפית בהרט
1 כפית מלח הימלאיה
1 בצל קצוץ
צרור גדול של עלים ירוקים קצוצים דק (למשל: שמיר / כוסברה / פטרוזיליה / טימין…)
2 כוסות ירק מרוסק (למשל: קישוא, גזר, קולורבי, בטטה, סלק, דלעת, או כרובית, כרוב, ברוקולי כשהם קצוצים דק)
אופן ההכנה:
לערבב היטב בקערה את כל המצרכים חוץ מהבצל, העלים הירוקים והירקות המרוסקים.
הבלילה צריכה לצאת חלקה במרקם של פנקייק יחסית סמיך.
להוסיף לבלילה את הבצל הקצוץ, העלים הקצוצים והירקות המרוסקים ולערבב היטב.
להעביר לשתי תבניות אינגליש קייק או לתבנית זכוכית בינונית ולהכניס לתנור בחום בינוני כ-40 דקות.
להוציא מהתנור ולחכות שיתקרר. לפשטידות טבעוניות לוקח יותר זמן עד שהן מתקשות.
בתמונה:
פשטידת ברוקולי
בתאבון!