הכנתי לשבת שעברה והיה כל כך מוצלח…
ומסתבר שכבר שבת שוב באופק…
המצרכים:
8 פלפלים קטנים
ו כוס קינואה מונבטת (כלומר – מושרה במים כארבע שעות ואחר כך בתוך מסננת עם מגבת מכוסה עוד 8 שעות)
2 גזרים
1 קישוא (רצוי זוקיני)
4 עגבניות רכות
2 בצלים
4 שיני שום
צרור כוסברה
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
מלח, פלפל, פפריקה אדומה, קארי, כורכום
אופן ההכנה:
למילוי:
מטגנים בצל אחד ו-2 שיני שום במחבת גדולה (על מים, כמובן) עד להזהבה.
מגרדים את העגבניות בפומפייה ומוסיפים למחבת.
קוצצים את הכוסברה ומוסיפים גם אותה.
מגרדים גם את הגזרים והקישוא בפומפייה ומוסיפים למחבת.
מוסיפים גם את הקינואה.
מוסיפים 2 כוסות מים ותבלינים ומערבבים הכל.
מסירים לפלפלים את הראשים, מרוקנים אותם מהגרעינים וממלאים את הפלפלים במילוי שבמחבת. מחזירים לכל פלפל את ראשו.
לרוטב:
בסוטאג' רחב מטגנים את הבצל השני ואת 2 שיני השום הנוספים עד להזהבה,
מוסיפים 2 כוסות מים, כוסברה, רסק עגבניות ותבלינים
מסדרים את הפלפלים הממולאים בצפיפות בסוטאג' ומבשלים על אש נמוכה כחצי
שעה. בתחילת הבישול יש לבדוק שהרוטב מכסה את הפלפלים עד לגובה של מחצית הפלפל, ניתן להוסיף מים לפי הצורך.
בתאבון!