אצלנו בבית אנחנו כבר שנים רבות מכינים את הלחם שלנו בעצמנו. מצרך כל כך יומיומי ובסיסי, ששולחים עם הילדים לבית ספר, שלוקחים לעבודה…. לכן עדיף שיהיה כמה שיותר בריא (ללא חומרים משמרים, עשוי מקמח מלא) וכמובן חשוב לא פחות – שיהיה טעים!
הזמן משחק אצלי גורם משמעותי. אין זמן כל היום "להתקשקש" במטבח, לכן פעם בשבועיים אני מקדישה זמן להכנת כמות גדולה מאד של פיתות, וכשמתקררות אני מיד מקפיאה. (מ- 4קילו של קמח יוצאות כ-70 פיתות). ההכנה דורשת השקעה אך שכרה בצידה. (אגב, גם משתלם כלכלית).
רבים מבקשים ממני לבוא לראות את התהליך, לכן שלחתי סרטון קצר שתראו כמה קל הוא "השיר הפשוט של הלחם".
המתכון הוא לפי 2 קילו (כמות של כ-35 פיתות) כמובן שאפשר להכפיל או להקטין לפי היחס:
2 כפות מלח גבישי בתחתית המיקסר (אסור שהמלח יגע בשמרים)
2 קילו קמח כוסמין / קמח 70% חיטה מלאה (אפשר גם להשתמש לבצק בקילו כוסמין וקילו חיטה 70%)
3 כפות סוכר קנים
1 כף שמרים יבשים (אין צורך לשים הרבה שמרים, הם לא טובים לנו ותופחים באותה המידה, אולי רק טיפה יותר זמן).
4 כוסות גדולות מים חמימים (הכוונה למאגים גדולים של שתיה חמה, או שווה ל-8 כוסות חד"פ)
ללוש במיקסר או ביד עד לקבלת בצק רך, טיפ טיפה דביק.
לכסות בניילון ולחכות להתפחה כשעה או עד שהבצק הכפיל את עצמו.
המתכון מתאים גם להכנת בייגלים, פוקצ'ות, פיצות…
אגב, במתכון אני נוהגת לא להוסיף שמן, לכן אם משאירים אותן מחוץ למקפיא הן מתייבשות מהר. מי שבכל זאת רוצה שיישמרו יותר זמן מחוץ למקפיא יכול להוסיף לעיסה כשליש כוס שמן זית. בסרטון תוכלו לראות את סיר הפלא הפשוט שבו אני משתמשת, חלקו העליון מחובר לחשמל וחלקו התחתון מתחמם ע"י הגז. אני מחליפה את חלקו התחתון של הסיר למחבת איכותית, כדי לא להשתמש באלומיניום.
בתאבון!