ימי הקיץ מזמנים לנו עלי גפן גדולים ויפים.
אם יש באפשרותנו לצאת וללקט נוכל להכין בעזרתם עלי גפן ממולאים טעימים להפליא. הקפידו לקטוף את העלים הצעירים והרכים.
יש לחלוט מים רותחים על עלי הגפן לרבע שעה, עד שיתרככו.
למילוי: לטגן על מחבת גדולה בצל (על מים. זוכרים?), לגרד בפומפייה גזר ועגבנייה ולהוסיף למחבת.
להוסיף כוס וחצי אורז מלא (שהושרה במים כמה שעות) וכוסברה קצוצה.
להוסיף למחבת 2 כוסות מים רותחים, לתבל במלח, מיץ מחצי לימון, בהרט וכמון.
למלא את עלי הגפן ולגלגל.
לחתוך תפוחי אדמה לפרוסות דקות ולסדר אותן בתחתיתו של סיר רחב (על מנת שעלי הגפן לא יידבקו לתחתי ויחרכו).
מעליהן לצופף את עלי הגפן הממולאים.
לרוטב: 2 כוסות מים רותחים, מלח, פלפל, לימון, 2 עגבניות מרוסקת, בהרט וכמון.
לשפוך את הרוטב מעל העלים ולבשל על אש נמוכה כ-45 דקות, עד שהאורז מתבשל.