בים בם בם תירס….
גם אני גדלתי על אופיר שאוהב לנגן ולשיר, וביום קיץ חם אוהב גם תירס חם.
בקיץ החם אני דווקא אוהבת לאכול תירס קר….
איך אני אוכלת אותו?
כמובן שלא מקופסת שימורים אלא בקלח טרי. הכי טעים טרי, כמו שהוא, חי, לא מבושל.
עכשיו, בעונת התירס הוא מככב על המדפים. בואו לקטוף…
אם אני בכל זאת מבשלת אותו אכין כך:
אני מרתיחה מים בסיר וכשהם רותחים אני מכניסה את הקלחים לבישול קצר של כשתי דקות, אין צורך יותר. אני מוציאה אותם מיד מהמים הרותחים ומעבירה אותם לקערה מלאה במי ברז פושרים, אם אשאיר את הקלחים בסיר עם המים הרותחים התירס ימשיך להתבשל ובישול יתר יגרום לגרגרי התירס להזדקן ולהתקמט.
אני אוהבת לחתוך את התירס מן הקלח ולהוסיפו לסלט.
רגע לפני המתכון לסלט המנצח נכיר קצת את התירס שלנו:
התירס אינו נחשב כירק אלא כפחמימה מורכבת עם כמות רבה של עמילן (הוא אינו דו-סוכר כי אם רב-סוכר), משום כך הוא מתעכל יותר לאט ולכן הוא גם משביע.
הוא מכיל ויטמינים ממשפחת ויטמיני B, וביניהם חומצה פולית בכמות רבה (שהוא ויטמין B9) וויטמיני A ו-E.
הוא מכיל מינרלים כמו ברזל, אשלגן, מגנזיום, מנגן, אבץ, ונחושת.
הוא מכיל גם חלבון בכמות מכובדת וכמובן הרבה סיבים תזונתיים.
הוא עשיר בנוגדי חימצון רבי עוצמה בשם קרטנואידים.
אני זוכרת שבילדותי נהניתי למצוץ את המים מתוך הקלח, לאחר שחתכתי ממנו את הגרגרים. הידעתם שהמים שבהם בושל התירס הם "יוצרי בסיסיות"! (שזה ההיפך מ"יוצרי חומציות", תוכלו להרחיב על כך במאמר שבאתר, על חומציות ובסיסיות) ומסתבר שההנאה שלי היא גם ההנאה של גופי…
ועוד משהו לגבי התירס – ללעוס ללעוס ללעוס!!!
אם לא נלעס אותו הוא לא יתעכל כראוי ויצא החוצה כלעומת שנכנס…
ועכשיו למתכון….
סלט ירוק עם תירס:
המצרכים לסלט:
2 קלחי תירס מבושלים 5 דקות בלבד.
כל ירק עלים שתבחרו (פטרוזיליה / כוסברה / עלי בייבי / חסה / נבטי חמניה…)
גבעול סלרי
מלפפון
המצרכים לרוטב:
כפית חרדל דיז'ון טבעי
כף שמן זית
לימון סחוט,
מלח, פלפל
מערבבים ומגישים.
בתאבון!