(המתכון מכיל שמרים. כאשר משתמשים בשמרים מומלץ להשתמש בכמות ממש קטנה. עד 7 קילו אפשר לשים כף אחת בלבד של שמרים וזה יספיק לחלוטין.)

המצרכים לבצק:
1 כפית מלח הימלאיה
1 קילו קמח כוסמין (רצוי 80%)
2 כוסות (בגודל של ספלים לשתיה חמה) מים חמימים
1/2 כוס סילאן / דבש
1 כפית שמרים יבשים
1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה:
מכניסים את כל המצרכים לקערה של מיקסר, כאשר המלח נמצא בתחתית הקערה ולא נוגע בשמרים,
מערבלים עד לקבלת עיסה אחידה ומעט דביקה, אם יש צורך להוסיף מים הוסיפו בעדינות. אם הבצק יוצא יבש התפיחה לא תהיה טובה.
כמובן שניתן גם ללוש ביד.

כסו את הקערה עם שקית ניילון והניחו לבצק להכפיל את נפחו כשעתיים-שלוש.

המצרכים למלוי:
כחצי קילו תמרים
1 כף קרם קוקוס
1 כף קקאו אורגני (לא חובה)

אופן הכנת המילוי:
גלענו את התמרים, הניחו בקערה והשרו אותם במים עד לכיסוי.
המתינו כשעה.
הכניסו לבלנדר את התמרים עם מי ההשרייה ועם קרם הקוקוס והקקאו וטחנו עד לקבלת מרקם אחיד.

ניתן לוותר על קרם הקוקוס והקקאו ולהישאר רק עם התמרים.

אופן הכנת השושנים:
לאחר שהבצק תפח דיו, צרו ממנו כדורים גדולים וקמחו אותם. (בערך כ-6 כדורים).

קחו כדור אחד ורדדו אותו בעזרת מערוך לפס ארוך.
מירחו את מילוי התמרים על הבצק המרודד, גלגלו אותו וחיתכו ממנו פסים דקים.
הניחו בצפיפות בתבנית אפיה והמתינו כשעה להתפחה נוספת.
המשיכו כך לרדד גם את שאר הכדורים.
הכניסו לתנור בחום של 180 מעלות כרבע שעה.

הוציאו מהתנור ולאחר שיתקרר הברישו שמן זית מעל השושנים לקבלת מראה בוהק.

טיפים לסיום:
לשמירת הטריות – ניתן כמובן להקפיא.

המתכון של הבצק המופיע כאן יכול לשמש אתכם לאפיית חלות מתוקות לכבוד החג או גם סתם לכבוד שבת.