ראשית, במהלך הבוקר עד לסעודה מפסקת כדאי להרוות את הגוף באנרגיה זמינה וטובה ובמינרלים מחזקים. מומלצים מיצי ירקות (סלרי, תפוח, גזר) או שייקים של פירות, רצוי להכניס אליהם עלים ירוקים (חסה, סלרי, קייל…), או אפילו סתם לאכול פירות עסיסיים וטובים (אבטיח, מלון, ענבים…)

כשעה לפני הסעודה נרווה שוב את גופנו באנרגיה הזמינה של הפירות.

נקפיד לאכול את הפירות כשעה לפני הסעודה ולא אחריה, אחרת העיכול ישתבש ותהייה לנו תסיסה.

סעודה מפסקת:

בסעודה מפסקת נהוג לאכול 2 מנות בלבד, כמנהג האבלים.

אני ממליצה לאכול סלט ירקות גדול ומנה עמילנית משביעה, רצוי שתהיה משולבת עם קטנית (אם הקטנית היא מונבטת ניתן לשלבם יחד בלי שיוצרו לנו בעיות עיכול).

אציע רעיונות נוספים ל2 מנות לבחירתכם:

מג'דרה, (כמו ששלחתי אתמול)

מרק ירקות עשיר. (ניתן כמובן להוסיף לבישול חומוס / עדשים…) עם קוסקוס מלא

פירה תפוחי אדמה / פירה בטטה עם רוטב עדשים

תבשיל של קינואה וירקות מבושלים וכו'….

שבירת הצום:

את הצום רצוי לשבור במנה גדולה של פירות,

נקבל בחזרה את האנרגיה הזמינה שהחסרנו וניטען מחדש גם במינרלים ובנוזלים.

נרווה את גופנו בשייק פירות עשיר, (וכל המוסיף ירוקים הרי זה משובח…) או במיץ ירקות, או באבטיח / מלון / סלט פירות (מנגו, נקטרינה, תפוח, בננה….).

גם כאן, נשהה מעט עם המזון הכבד והמשביע, ניתן לגוף לאט להתרגל ונמשיך לאכול רק לאחר כשעה.

הארוחה העיקרית יכולה להיות זהה למה שאכלנו בסעודה המפסקת או כל מה עמילנית משביעה.

מה חשוב כאן זאת ההדרגתיות. הן בכניסה אל הצום והן ביציאה.

נקפיד לאכול לאט ובנחת ולא במהירות ונסיים את הסעודה בשובע נעים ולא בהרגשה שאכלנו יותר מידיי.

שנזכה לבשורות טובות. ישועות ונחמות.