רכיבים:
2 כוסות עדשים כתומות מונבטות או שהושרו כ-8 שעות
1 בצל
2 שיני שום כתושות
חוואייג' למרק
2 גזרים מגורדים בפומפייה
2 גבעולי סלרי קצוצים
רבע כרוב קצוץ
שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מטגנים על מים בצל ושום עד להשחמה.
מוסיפים את העדשים הכתומות עם חצי כוס מים, מוסיפים תבלינים ומערבבים כחמש דקות, עד שהעדשים מתרככות מעט אך לא מתפרקות.
מכניסים לקערה את הסלרי, הגזר והכרוב החתוכים, מוסיפים את העדשים המבושלות, 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים ומגישים.
בתאבון!