לפני המתכון אקדים בכמה דברים:
- השילוב של פירות מתוקים עם עלים ירוקים הוא שילוב מצויין.
העלים הירוקים מאזנים את מתיקות הפרי. (אגב, בכל סלט פירות ובכל שייק פירות אני מכניסה תמיד עלים ירוקים, מסיבות רבות, וביניהן – איזון הסוכר).
- הקפידו להסיר את הקליפה מהאפרסמון, היא איננה טובה לעיכול.
- עבור הסלט אשתמש באפרסמונים קשים ועבור הרוטב אשתמש באפרסמונים שכבר התרככו.
המצרכים לסלט:
חצי ראש חסה
חופן עלי בייבי
2 מקלות סלרי
חופן נבטים ירוקים מכל סוג שבא לכם. (חמניה, קייל, צנונית…)
2 אפרסמונים
1 כף זרעי צ'יה
המצרכים לרוטב:
2 אפרסמונים רכים
צרור עלי בזיליקום / כוסברה
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט
1 שן שום
אופן ההכנה:
חותכים את העלים הירוקים ואת האפרסמונים ומעבירים לקערה.
טוחנים את המצרכים של הרוטב בבלנדר חזק.
שופכים את הרוטב מעל לסלט ומפזרים מלמעלה זרעי צ'יה.
בתאבון!