מתאים לערבב עם סלט, עם ירקות חתוכים, או כממרח.
המצרכים:
2 עגבניות חתוכות לקוביות
חופן עגבניות מיובשות (אם הן קנויות יש להשרותן במים כחצי שעה על מנת לרככן, להוציאן מהמים ולסנן היטב)
1 כף מיץ לימון
1/4 כפית כמון טחון
קורט מלח (רצוי הימלאיה)
1 כף שמן זית
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
אם רוצים חריף – מעט פלפל חריף קצוץ.
אופן ההכנה:
להכניס למעבד מזון את העגבניות הטריות, העגבניות המיובשות, הלימון, הכמון והמלח ולטחון למרקם אחיד.
להעביר לקערה ולערבב עם הפטרוזיליה, הבצל הירוק והפלפל החריף.
יכול להישמר במקרר עד יומיים.