אורז אדום נחשב אורז מלא לכל דבר, הקליפה האדומה שלו היא הפיגמנט אנטוציאנין, שהוא נוגד חימצון חזק המצוי גם בעדשים שחורות, בענבים אדומים, בפירות יער ובכרוב סגול.

הרכיבים

1.5 כוסות אורז אדום מושרה לילה (כ-8 שעות).

1/2 כפית מלח הימלאיה

3 כפות סילאן טבעי

1/2 כפית קינמון

חופן אגוזי מלך / פקאן שבורים גס

2 גבעולי סלרי קצוצים

חופן חמוציות בסירופ תפוחי עץ

אופן ההכנה

מסננים את האורז האדום ממי ההשרייה ומכניסים לסיר. מבשלים על אש נמוכה 1.5 כוסות אורז עם 3.5 כוסת מים כחצי שעה או עד לבישול מלא. האורז צריך לצאת מעט רטוב.

מוסיפים לאורז בתחילת בישולו את המלח, הסילאן והקינמון.

מחכים לקירור.

מעבירים לקערה ומוסיפים את הסלרי, האגוזים והחמוציות ומגישים.

טיפ:

אני מכינה מהאורז כמות כפולה.

חצי מהכמות מגישה חם וחצי מעבירה למקרר עבור הסלט אורז הקר.