(לצורך הפוסט נעזרתי בספרו של יצחק בן אורי – "תזונת האדם ובריאותו" ובספרה של סוזי כהן – "האמת על התרופות").

ראשית אביא כמה עובדות על הסידן בגופנו:

ודאי שמעתם על המושג: "בריחת סידן", או על "אוסטאופורוזיס".

מדוע הסידן בורח??

משום שכנראה אנחנו מבריחים אותו….

הבה נבין את המנגנון.

הדם שלנו צריך תמיד להישאר ברמת חומציות מאוזנת (7.4)

התזונה המערבית היא ברובה יוצרת חומציות. אם נרבה לאכול בשר, דגים, מוצרי חלב, ביצים, דגנים (המכילים הרבה זרחן), קפה, תה, חומץ, שוקולד, שמרים, מזון מתועש וכו'… הדם יהפוך להיות חומצי וזה יפר את האיזון שבדם עד כדי מוות. הגוף החכם שלנו לא מאפשר לדבר כזה לקרות. הוא לוקח סידן זמין מן העצמות ומעבירו ישר אל הדם. הסידן הוא יוצר בסיסיות חזק ובכך הוא מאזן בחזרה את רמת החומציות שבדם.

כיצד נדע לזהות בריחת סידן?

כמובן שלא על ידי בדיקות דם. כפי שראינו, הדם שלנו תמיד יהיה מאוזן.

המדד הוא ציפורניים שבירות, נשירת שיער, חורים בשיניים ושברים למיניהם.

כיצד נגרום לסידן שבעצמות להישאר ולא לברוח?

נשתדל לאכול מזונות לא חומציים ונרבה באכילת מזונות יוצרי בסיסיות.

רשימת מזונות המכילים סידן בשפע:

הראשון ברשימה: שומשום – 1150

עשב חיטה – 579

שקדים – 254

ויש גם בחילבה, בשעועית, בחומוס, במשמש מיובש, בתאנים, בקינואה וגם בכל העלים הירוקים כגון חסה, סלרי, פטרוזיליה, קייל וכו…

אם בכל זאת יש לכם מחסור בסידן ועליכם לקחת תוסף תיטלו ויטמין די, ובנוסף, צאו לשעה לשמש למען ספיגת הויטמין בעורכם.