את הסושי מכינים עם אצת נורי.
את אצת הנורי אין צורך להשרות במים משום שהיא מגיעה כבר בצורה המוכנה לשימוש.

המצרכים:
חבילת אצות נורי
1 כוס קינואה מושרית לילה שלם
2 כפות חומץ אורז
1/2 כפית מלח
ירקות חתוכים לרצועות: גמבה, גזר, מלפפון, קולורבי, נבטים, אבוקדו

אופן הכנת הקינואה:
הדרך הטובה ביותר לבשל קינואה (ללא קשר לסושי):

מסננים את הקינואה מהמים של ההשרייה ומעבירים לסיר. שופכים אל הסיר כוס וקצת של מים רותחים וגם את המלח ומחכים עד שהמים יבעבעו. מרגע הבעבוע מבשלים דקה אחת בלבד, לאחר מכן מכבים את האש וממתינים כרבע שעה עד לספיגת המים אל הקינואה.

טעמה של הקינואה בשביל הסושי אמורה להיות חמצמצה, לכן מוסיפים כף של חומץ-אורז ומערבבים.

ע"ג מחצלת לסושי מניחים את אצת הנורי ומעליה משטחים את הקינואה.
מסדרים את הירקות החתוכים בקצה האצה, מגלגלים לרול ומהדקים.
בעזרת ידיים רטובות מדביקים את קצה האצה.
חותכים לרצועות ומגישים עם רוטב סויה טבעי (מומלץ של תמרי).
אם תרצו לראות את סרטון הכנת הסושי חפשו באינסטגרם שלי.