סורבה זוהי גלידה העשויה מפירות.

אין מה להשוות את הסורבה הביתי, העשוי כולו מפירות, לזה הקנוי (ראו את הפוסט על טבלת ה-E), אין מה להשוות ביניהם, לא בטעם ובטח שלא בבריאות…

ניתן להכין סורבה בקלות רבה ובמהירות.

כל שנצטרך זה מעבד מזון או בלנד חזק. אם המכשיר הוא עוצמתי לא נצטרך כמעט להוסיף מים, אך אם הוא איננו חזק דיו  נצטרך להוסיף קצת מים, על מנת שהפירות יצליחו להיטחן. ההבדל הוא שהמרקם יהיה פשוט פחות סמיך.

מגוונים את הסורבה לפי פירות העונה הנמכרים בשווקים ובמרכולים.

הסורבה יכול להיות חמצמץ או מתוק, לפי טעמכם האישי.

לוקחים פירות בשלים ביותר, חותכים לקוביות, מסדרים במגש ומכניסים למקפיא. חשוב להפריד בין החתיכות של הפירות ולא לערום אותם בערימה אחרת החתיכות יידבקו אחת לשנייה ויהפכו להיות גוש אחד.

אפשר לקנות פירות קפואים שמשדרגים את הסורבה כמו אוכמניות, תותים, פטל, וכו'…

לרוב אני קונה גם פירות קפואים שאינם בעונה שלנו ולכן אין להשיגם אלא רק בצורה הקפואה. (למשל – בחורף ובאביב אני קונה מנגו קפוא בקיץ אקנה בננה)

כשרוצים להכין את הסורבה מוציאים מהמקפיא את קוביות הפירות שהקפאנו ומכניסים למעבד מזון או לבלנדר חזק.

אפשרויות לסורבה בעונת החורף:

תות, קיווי, בננה, אפרסמון, תפוח, תמר

אפשרויות לסורבה בעונת הקיץ:

מישמש, שסק, מלון, מנגו, דובדבן מתוק, אפרסק, פטל, נקטרינה, שזיף מתוק, תמר, פסיפלורה

ניתן לשדרג כל סורבה אם מוסיפים:

עלי נענע / לואיזה

לקבלת מרקם שומני (כמו גלידה חלבית) ניתן להוסיף 1/2 כוס קשיו. יש להשרות אותו במים כמה שעות לפני הטחינה על מנת שיתרכך. במקום הקשיו ניתן גם להוסיף כפית קרם קוקוס.

לסורבה שלנו אין צורך להוסיף שום חלב. הפירות טעימים בפני עצמם. נסו ותופתעו.