לקראת חג החנוכה המתקרב – שולחת מתכון מתבקש….😄

הידעתם שבסופגנייה אחת מטוגנת יש כ-500 קלוריות (ללא המילוי והעיטורים, אשר יכולים להוסיף עוד 500 קלוריות לפחות…).

מה שמקפיץ את הקלוריות בסופגנייה זהו השומן המטוגן, אשר מעבר לקלוריות הרבות שהוא "מעניק" לנו הוא מתחמצן ונעשה חומצי, רעיל ומזיק לנו עד מאד. לא כך הדבר בסופגניות אפויות.

ובכל זאת, כיצד נגרום לסופגניות לא להיות סתם בטעם של לחמניות אלא בטעם "מטוגן" ו"משומן" לפי כללי חג החנוכה?

נסו את המתכון שלפניכם:

מתכון לסופגניות האפויות:

המצרכים:

לבצק:

1 קילו קמח 70% חיטה / כוסמין

2 כוסות מים חמימים

1 ביצה / לטבעוניים – רבע כוס מחית תפוחים

1 כף שטוחה שמרים יבשים

1 כוס סוכר קנים / סילאן טבעי

לציפוי:

2 כפות שמן קוקוס במצב נוזלי

2 כפות סירופ מייפל טבעי

אופן ההכנה:

ללוש הכל במיקסר, לחכות שעה להתפחה ראשונה, ליצור כדורים ולהניח בתבנית על גבי נייר אפיה,

לערבב את חומרי הציפוי – המייפל ושמן הקוקוס ולמרוח אותם בנדיבות על הכדורים.

לחכות שעה נוספת להתפחה השנייה, לאפות בחום בינוני כרבע שעה, להוציא, לצנן ולפזר מעל הסופגניות סוכר קוקוס טחון. ניתן להזריק לתוך הסופגנייה ריבה טבעית כלשהי.

(אשלח מתכון לריבה בהמשך…)

חג בריא ושמח!