ה"נוסחאות" כיצד להכין חלב / מילק שייק / גבינה / לַבָנֶה / טבעוניים:
המצרכים:
בוחרים סוג אחד מהרשימה: שקדים ללא קליפה / קשיו / אגוז מלך / גרעיני חמניות / לוז
אופן ההכנה:
משרים במים את סוג האגוזים שבחרנו במשך לילה (כ-8 שעות פלוס מינוס)
מסננים את האגוזים שבחרתם ממי ההשריה, מכניסים לבלנדר חזק, מוסיפים מים לפי הכמות הרצויה לכל מאכל ומאכל לפי הרשימה שלמטה, וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.
עדיף תמיד להתחיל לטחון עם מעט מים ולהוסיף לפי המרקם הרצוי אותו נרצה לקבל.
למרקם ולטעם של גבינה: היחס הוא כוס מים לכל כוס של אגוזים. לתבל במלח ובעשבי תיבול (אורגנו, טימין, עירית, שמיר, שום…)
לטעם של לַבָנֶה: היחס הוא כוס וחצי מים לכל כוס של אגוזים. לתבל במלח ובלימון.
למרקם של חמאה: יש להקפיא את הגבינה.
למרקם של שמנת מתוקה: עדיף להשתמש בקשיו, כי המרקם שלו הוא הקטיפתי מכל סוגי האגוזים. היחס הוא כוס מים לכוס קשיו. להוסיף תמרים (לפי רמת המתיקות המועדפת), צימוקים, שבבי קוקוס.
לשוקו: להוסיף סילאן טבעי או תמר (לפי רמת המתיקות המועדפת), כף אבקת חרובים או כף קקאו אורגני.
למילק שייק: היחס הוא 2 כוסות מים לכל כוס אגוזים, להוסיף בננות.
לברד: להוסיף קרח
ליוגורט: 1.5 כוסות מים, מיץ מחצי לימון, תמר.