(המתכון לקוח מתוך ספרי "נפלאות ההנבטה", עם שימת דגש מיוחדת על דרך הבישול המהיר)

נלך לפי הכלל – כמה שפחות לבשל – כך פחות נהרוס.

לכל ירק זמן בישול משלו. על מנת שגזר יתרכך צריך רבע שעה של בישול, על מנת שקישוא, דלעת או בטטה יתרככו מספיקות 10 דקות. לכן נכניס קודם את הגזר ואחרי חמש דקות נוסיף את הקישוא והדלעת. העדשים הכתומות יתבשלו תוך 5 דקות רק בתנאי שהנבטתי אותן. אם לא הנבטתי – צריך יהיה לבשלם כחצי שעה (כשהקטניות מונבטות משך הבישול שלהם הוא עניין של דקות. ראו בפוסט: "הפטנט לבישול מהיר של דגנים וקטניות").

המצרכים:

1 כוס עדשים כתומות מונבטות (או שעברו תהליך הנבטה)

3 גזרים

1 בטטה בינונית

1 קישוא

1 דלורית בינונית או חתיכת דלעת בגודל הדלורית

1 בצל

4 שיני שום

1/2 כפית אגוז מוסקט

חתיכה קטנה של שורש זנגביל

מלח, פלפל

1 עלה רוזמרין טרי

אופן ההכנה:

בסיר עמוק מטגנים בצל ושום (זוכרים? על מים, כמובן) עד להזהבה. מוסיפים את הגזר ומאדים על אש נמוכה כ-10 דקות.

מוסיפים את הבטטה, הדלעת, הקישוא והעדשים.

יוצקים מים רותחים עד לכיסוי הירקות, מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט, זנגביל ורוזמרין ומבשלים כ-20 דקות נוספות.

טוחנים במוט-טחינה עד למרקם הרצוי, אם רוצים מרקם חלק וקטיפתי, מעבירים את המרק לריסוק בבלנדר.

הצעת הגשה:יוצקים לקערת מרק ומפזרים לקישוט מעט

אגוז מוסקט ורוזמרין.