לכבוד השלג המובטח שולחת מתכון מפנק
מרק כרובית:
כדי שהמרק שלנו יצא לבן כשלג נכניס ירקות לבנים כשלג:
אופן ההכנה:
1 בצל בינוני
4 שיני שום
2 גבעולי סלרי
3 בטטה כסביה (ארטישוק ירושלמי)
1 לפת (לא חובה)
1 קולרבי
1 כרובית גדולה, מפורקת לפרחים, שטופה ונקייה
רבע כפית אגוז מוסקט
מלח, פלפל
אם רוצים טעם של מוקרם: חצי קופסת קרם קוקוס (130 ג' בערך)
אופן ההכנה:
בסיר עמוק מטגנים בצל ושום (על מים, כמובן) עד להזהבה.
מקלפים את הירקות ומכניסים לסיר, מוסיפים את הכרובית,
יוצקים 2 ליטר מים רותחים על הירקות ומבשלים כעשרים דקות.
מוסיפים את התבלינים, טועמים את התיבול ומשפרים לפי הצורך.
אם רוצים לשדרג לטעם מוקרם זה הזמן להוסיף את קרם הקוקוס.
מכבים את האש וטוחנים עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם אחיד.
בתאבון וחג שלג שמח!
כנה אמונה שכטר
054-4336820