ככל שנבשל יותר זמן כך נהרוס יותר את הנוטריינטים הטובים שבירקות. מטרתנו היא לבשל כמה שפחות.
הירקות של סנפרוסט, או כל הירקות הקפואים למיניהם (ברוקולי, כרובית, תירס, שעועית, גזר, אפונה וכו'… אינם זקוקים לבישול של יותר מדקה.
אם באפונה עסקינן – אני אפילו לא מבשלת אותה אלא רק חולטת אותה במים רותחים על מנת שתופשר מההקפאה, אני ממתינה שתי דקות, מסננת ואוכלת, ללא שום בישול.
אפונה שחלטתי במים – טעמה הוא מתוק, צבעה הוא ירוק בוהק והיא נראית טרייה ועסיסית.
אפונה שבישלתי במים זמן רב – טעמה הפך כבר למריר, צבעה הפך חום והיא כבר נראית "זקנה" ומקומטת.
אני אוהבת להוסיף אפונה חלוטה לסלט ירקות, אני גם אוהבת להוסיפה לפחמימה כלשהי (קינואה, כוסמת, אורז מלא וכו'…) וכך נוצרת לי מג'דרה נחמדה ומהירה להכנה…
ולעניינינו – מרק אפונה:
המצרכים:
2 גזרים
1 קישוא
1 תפוח אדמה בינוני
1 שקית אפונה קפואה
1 בצל
4 שיני שום
מלח, פלפל
עלי זעתר טרי / עלי טימין טרי
אופן ההכנה:
בסיר עמוק מטגנים בצל ושום (זוכרים? על מים, כמובן) עד להזהבה.
חותכים את הגזר ואת תפוחי האדמה לקוביות ומאדים על אש נמוכה כ-5 דקות.
חותכים גם את הקישוא ומוסיפים לסיר.
יוצקים מים רותחים עד לכיסוי הירקות, מתבלים במלח, פלפל ובעלי הזעתר או הטימין
ומבשלים כ-15 דקות נוספות.
מוסיפים את שקית האפונה ומבשלים כדקה אחת בלבד.
טוחנים במוט-טחינה עד למרקם הרצוי, אם רוצים מרקם
חלק וקטיפתי, מעבירים את המרק לריסוק בבלנדר.