יש מעל 14,000 חומרים כימיים המוספים למזון !!!
תוספי המזון מסומנים בד"כ באות E (קיצור של EUROPE).
לשם מה מכניסים לנו את התוספים הללו למזון?
ראשית, המטרה היא להאריך את חיי המדף של המוצר ובכך להצליח לשווק לנו מזון שאינו טרי. אלו החומרים המשמרים שמונעים התחמצנות, שמרחיקים פשפשים, תולעים, חיידקים ופטריות.
ישנם תוספים שמטרתם היא למשוך אותנו לאכול אותם על ידי צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, משפרי טעם, משפרי מרקם, חומרים ממכרים, ממתיקים מלאכותיים וכו'…
מספרי ה- E מתחלקים בצורה כזו:
100-199 צבעי מאכל
200-299 חומרים משמרים
300-399 חומרים נוגדי חמצון וחומרים מווסתי חומציות
400-499 חומרים מונעי התייבשות
600-699 מגבירי טעם
700-799 חומרים אנטיביוטיים
900-999 חומרים אחרים כגון: שעווה, גזי אריזה, ממתיקים, חומרים מקציפים
ישנם תוספים רבים אשר אינם מזיקים וישנם תוספים מסוכנים ביותר.
בטבלה שלפניכם מרוכזים התוספים המסוכנים ביותר מהם עלינו להתרחק.
מה עושים?
משתדלים לקנות חומרי גלם בלבד.
אם בכל זאת נקנה מזון מתועש – לשם כך כדאי להצטייד בטבלה ששלחתי.
בעת הקניה נעיין בה ונבדוק את רשימת הרכיבים המופיעה על גבי המוצר.
יש לדעת שהרכיבים במוצרים מופיעים מהרכיב העיקרי לרכיב המשני. הרכיבים העיקריים הם פחמימות, שומנים וחלבונים והם מופיעים בראש הרשימה. התוספים הם רכיב משני לכן הם יופיעו בסוף הרשימה. שם נדע לחפשם.
הכלל שלי הוא – אם יש יותר משני רכיבים בלתי מזוהים – אני מוותרת ולא קונה.
בואו נפקח עיניים, נגלה אחריות ונתחיל להסתכל היטב בשורות הקטנות.