הכלל שלי לקניית פירות – שיהיו בעונתם.

מדוע?

לכן רק באמצע הקיץ אני מתחילה לקנות את הפרי האהוב עלי מכל – המנגו.

המנגו עשיר במינרלים ובוויטמינים החשובים לגוף, בהם ויטמין A,C,E וויטמיני B. הוא מכיל מינרלים כמו חומצה פולית, ניאצין, מגנזיום, סידן, אשלגן ואבץ.

המתיקות של המנגו מאד חזקה עבורי, לכן אני אוהבת לשלב אותו בסלט עם הרבה עלים ירוקים. בנוסף ליתרונות התזונתיים הרבים שיש בעלים הירוקים, הם גם מאזנים את רמות הסוכר בדם, לכן השילוב של מנגו ועלים הוא שילוב מנצח. (יש מגוון רחב ביותר של עלים ירוקים כמו חסה, עלי בייבי, כרוב קייל, סלרי, בצל ירוק, רוקט, מנגולד וכו'….)

ישנן 2 אופציות לשלב את המנגו בסלט הירוק:

מתכון לרוטב מנגו:

1 מנגו בשל גדול

צרור עלי נענע

צרור עלי בזיליקום

1 כוס מיץ לימון

טוחנים הכל בבלנדר.

הערה: כשאוכלים סלט שיש בו פירות רצוי לאוכלו לבד, ללא עמילנים כמו לחם משום שזה משבש את העיכול.