המתכון הוא אותו המתכון של ממרח החומוס הרגיל רק במקום החומוס שמים שעועית לוביה, מונבטת כמובן.
הלוביה נטחנת למרקם חלק וקטיפתי אפילו יותר מהחומוס.

כמובן שניתן להמיר את הלוביה לכל קטנית אחרת (עדשים, פול ועוד…)

המצרכים:
2 כוסות לוביה מונבטת (או לפחות מושרית במים לילה שלם)
3 כפות טחינה גולמית
2 שיני שום
מלח הימלאיה
כמון

אופן ההכנה:
מבשלים את הלוביה עד לריכוך (אם הלוביה מונבטת היא מתרככת אחרי רבע שעה בלבד).
מכניסים לבלנדר חזק את השעועית עם מי הבישול, מוסיפים מלח, כמון, שום וטחינה גולמית וטוחנים לקבלת מרקם אחיד.
טועמים ומשפרים תיבול.
אם הממרח יוצא סמיך הוסיפו מים והמשיכו לטחון.