אחד הממרחים האהובים עליי ועל בני ביתי.

כאשר מייבשים את העגבניות בחום נמוך הערכים התזונתיים שלהם נשמרים.

המצרכים:

כ-10 עגבניות רכות

חצי כוס שמן זית

מלח גבישי

טימין

אופן ההכנה:

פורסים את העגבניות לפרוסות דקות, מצופפים אותן בתבנית על גבי נייר אפייה ומפזרים עליהן טימין.

משאירים בתנור או במייבש מזון לייבוש כל הלילה (כ-8 שעות) בחום של 48 מעלות.

העגבניות מוכנות כשהן מצומקות וללא הנוזלים שלהם. אם לאחר הלילה הן עדיין רטובות השאירו אותן לעוד כמה שעות.

לתוך מעבד מזון מכניסים את העגבניות המיובשות יחד עם המלח ושמן הזית. טוחנים הכול ומעבירים

לצנצנת במקרר. נשמר כשבוע וחצי.

הערות:

  1. ניתן להמיר את העגבניות בגמבות חותכים אותן לרצועות, מצופפים אותם בתבנית על גבי נייר אפייה ומפזרים עליהם טימין. ממשיכים כמו במתכון הנוכחי.
  2. הצעת ייעול – אני אופה בתנור במצב של טורבו וכך אני מכינה בבת אחת כמות גדולה של 2-3 תבניות. מכיוון שמלכתחילה הכנתי כמות גדולה אני טוחנת במעבד מזון את הכל וכשמוכן מחלקת לצנצנות ומקפיאה חצי.