מנה משביעה, צבעונית, חגיגית, בריאה וטעימה להפליא.

המצרכים:
(לפי כמות של סיר רחב של כ-8 ליטר)

1 חבילת אטריות שעועית (ניתן לקנות היום אפילו ברמי לוי)
1 בצל
5 שיני שום
חתיכת ג'ינג'ר בגודל מטבע
1 גמבה
2 גזרים
2 קישואים
3 מקלות סלרי
1/2 כרוב סגול / לבן
1/2 שקית שעועית ירוקה קפואה
מלח הימלאיה
פלפל שחור גס
1 כוס חד"פ סילאן טבעי
1/2 כוס חד"פ רוטב סויה (עדיף של תמרי, ללא תוספים)
1 לימון סחוט

אופן ההכנה:
א. מכניסים לקערה עם מים פושרים את אטריות השעועית ומשאירים לחמש דקות, מסננים את האטריות במסננת.
בעזרת מספריים חותכים את האטריות שיהיו קצרות.
משאירים את האטריות בקערה.

ב. חותכים לרצועות דקות את הבצל, השום, הג'ינג'ר והגמבה ומעבירים לסוטאג' (סיר נמוך ורחב).
מטגנים אותם עד להזהבה (על מים כמובן!).
חותכים לרצועות דקות את הגזר והסלרי ומוסיפים לסוטאג'.
(לגזר לוקח זמן רב יותר להתרכך מאשר שאר הירקות, לכן הוא יהיה הראשון).
מערבבים ומחכים כעשר דקות עד שמוסיפים את שאר הירקות –
את הכרוב והקישואים לחתוך לרצועות וגם את השעועית הקפואה.

משום שאין שום שמן בתבשיל יש לערבב היטב ומידי פעם להזליף מעט מים כדי שהירקות לא ייחרכו.
לאחר כרבע שעה הירקות אמורים להיות כבר חצי רכים.
כשמכינים ירקות מוקפצים הם צריכים להיות חצי רכים, לא יותר מידי!!
הוסיפו את הסילאן, רוטב הסויה, הלימון, המלח והפלפל והמשיכו להקפיץ חמש דקות נוספות.
כבו את האש.

ג. הוסיפו את אטריות השעועית לירקות שבסוטאג' וערבבו היטב.
טעמו, תקנו את התיבול והגישו.

בתאבון!