אני זוכרת את עצמי לפני שנים לא מעטות מתענגת על פסטה מוקרמת, מרק בצל עם המון גבינה צהובה, מעדני חלב, גבינות שמנות, ולקינוח – עוגת שמנת וגלידת וניל עם קצפת לקישוט.
לאחר הארוחה הבטן שלי כאבה. חשתי בחילה נוראית. לא אתאר את שאר התופעות, אך התענוג הרגעי לא היה שווה לי את זה. ובכל זאת, הייתי שוב אוכלת אותם ואחר כך שוב נופלת.
מה היא בעצם הסיבה להרגשה הרעה שאנחנו חשים לאחר אכילת מוצרי חלב:
א. בשביל לעכל חלב פרה צריך 2 אנזימים:
1. רנין – שמפרק את חלבון הקזאין (קזאין – חלבון החלב)
2. לקטוז – שמפרק לקטוזה (דו-סוכר, שזה הטעם המתוק בחלב)
האנזימים הללו קיימים בגופנו רק עד גיל 3. לכן רוב סוגי האלרגיות, ההצטננויות, הסינוסים, השלשולים ועוד… מקורם מאכילת מוצרי חלב. הלקטוז לא מצליח לצאת מהגוף משום שאין בקיבה את האנזימים לפרקו. לכן הוא מופרש החוצה בצורה של ליחות.
כמן כן, כמות הקזאין בחלב הפרה היא גבוהה, משום שהעגל צריך להפוך להיות לפרה גדולה. האדם לא זקוק לכמות כזאת גדולה של חלבון.
עיכול החלב בקיבה קשה משום שהוא מכיל קזאין.
הקזאין מופרש כגוש דביק ונדבק לדופנות המעיים (הידעתם שהקזאין הוא מרכיב עיקרי בדבק נגרים?). הוא יוצא מהריאות בצורת ליחה, אך כשהוא מגיע לדופן המעי הוא יוצר דבק. הדבק הזה מונע ספיגת ויטמינים ומינרלים.
ב. בחלב פרה יש גם הורמוני גדילה רבים, כדי שהעצמות של הפרה יגדלו לממדים עצומים.
האדם לא זקוק להורמונים המיועדים לפרה, משום שהוא לא צריך לגדול לממדים של פרה.
נוסף על ההורמונים הטבעיים שבחלב הפרה, ישנם הורמונים שהאדם מוסיף לפרה כדי שאף שהעגל שלה כבר בגר ואיננו יונק עוד ממנה, היא תמשיך להניב חלב ללא הפסקה.
הפרולקטין הוא הורמון המעודד ייצור חלב ומפסיק וסת. בחלב הפרה יש הרבה פרולקטין. האם האדם זקוק לו בכמות כה גדולה?
ג. ככל שצורכים יותר חלב מדלדלים את הסידן שבעצמות.
משום שבחלב יש הרבה חלבון, נוצרת פסולת אמונית (חנקן) חומצית מאוד ולפיכך מסוכנת. הגוף חייב לסתור את החומציות הזו, וכדי לאזן אותה הוא מוציא סידן מהעצמות. (בעצמות יש 75% סידן, זה המקור הכי זמין לשאיבת הסידן למערכת הדם.) הדבר גורם לאוסטאופורוזיס.
ידוע שכשיש לאנשים צרבת אומרים להם לשתות חלב כדי לסתור את החומציות. יש לדעת שזהו טיפול רגעי בלבד. אין זה טיפול בשורש. התגובה הראשונית של החלב בגוף היא אכן בסיסית, אך לאחר העיכול הופכת התגובה לחומצית, מפני שכשהקזאין מתעכל מופרשות בקיבה חומצות חזקות ביותר.
ודאי תשאלו באכזבה – איך נסתדר בלי מוצרי חלב?
ראשית, אם נאכל מהם מעט לא יקרה לנו כלום. יתכן אף ולא נחוש שום תופעות. נשתדל לאכול מהם במידה. (לא כמו שהפרזתי אני). העבודה שלנו היא לדעת שאוכלים רק פרוסה אחת של עוגת גבינה ובזה מסתפקים…
כשהייתי ילדה לא היו תחליפים זמינים למוצרי חלב, אך כיום ניתן להשיג שפע של מוצרים הנראים כמו חלב (משקאות סויה, שקדים, אגוזים, שיבולת שועל, אורז וכו'…) המאפשרים לנו ליהנות מארוחה "חלבית" בלי כאבי בטן.
אציין עוד, שגם אם נאכל מוצרי חלב מחלב פרה, מחלב עיזים, או מתחליפים טבעוניים כמו אגוזים למיניהם – כל המזונות הללו מכילים שומן וחלבון בריכוז מאד גבוה ולכן העיכול שלהם הוא קשה ואיטי ביותר. המזונות הללו גם יוצרים חומציות מאד גדולה במערכת העיכול, לכן כדאי לאזן זאת על ידי שילוב של סלט גדול המורכב ברובו מהרבה עלים ירוקים. העלים הירוקים הם יוצרי בסיסיות ולכן הם מאזנים את החומציות שנוצרה. (חוץ מהשקדים שהם יוצרי בסיסיות).