דוחן הוא דגן בעל ערכים תזונתיים רבים ביותר:

הוא אינו מכיל גלוטן!!!
הוא עשיר במינרלים רבים ובעיקר בברזל, במגנזיום, באשלגן ובזרחן. הוא מכיל ויטמיני B ו-E וגם חומצות אמינו, הוא מכיל סיבים תזונתיים (כפול אף מאורז מלא) ורווי בנוגדי חימצון חזקים.
מסייע בהורדת רמות כולסטרול, שומר על בריאות הלב, מפחית ערכי לחץ דם, נוגד התפתחות של תאים סרטניים, ומשום שערכו הגליקמי נמוך הוא מצוין לסוכרתיים, הוא גם מומלץ ביותר למי שסובל מבעיות בדרכי העיכול והוא מחזק את הכליות.

הדוחן ידוע כאחד מסוגי המזון העתיקים ביותר והשתמשו בו בתרבויות שונות מרחבי העולם. הוא נחשב כמזון בעל תכונות מרפאות (בהודו, בסין, באפריקה ובדרום אמריקה).

הדוחן הוא בעל חשיבות תזונתית ובריאותית גבוהה אך סובל מיחסי ציבור דלים ביותר. (אנשים חושבים שהוא מזון לציפורים בלבד…) הגיעה העת להרים את קרנו 💪🏼.

כיצד מכינים דוחן:
הכנתו פשוטה וקלה, מבשלים אותו כמו פסטה.
משרים את הדוחן לילה שלם (כ-8 שעות). שוטפים אותו היטב ומסננים.
מרתיחים קומקום מלא במים ויוצקים לסיר עם הדוחן.
מבשלים כ-20 דקות ומסננים היטב מתחת לזרם מים.
המראה שלו אמור להיות כמו קוסקוס עבה, וכך גם המרקם.

ניתן להכין ממנו מג'דרות עם קטניות למיניהן, ניתן להכין ממנו קציצות, וניתן פשוט להשתמש בו ממש כמו קוסקוס ולאכול אותו כתוספת למרק ירקות.

לאחר ההקדמה – המתכון למג'דרה:

המצרכים:
2 כוסות דוחן מושרה כ-8 שעות
2 כוסות עדשים מונבטות כלשהן (חומות, כתומות, ירוקות, שחורות…)
1 בצל
3 שיני שום
1 שורש כורכום
2 גזרים
1 קישוא
כמון
מלח
פלפל

אופן ההכנה:
מבשלים את הדוחן כמו שהסברתי בפוסט שבבוקר.

קוצצים בצל, מועכים את השום ואת הכורכום.
מטגנים אותם בסיר (על מים, כמובן…)
מגרדים בפומפיה את הגזר והקישוא. (ניתן להמיר בכל ירק אחר).
מוסיפים את העדשים המונבטות.
מוסיפים את התבלינים.
שופכים לסיר 2 כוסות מים רותחים ומערבבים.
מבשלים רבע שעה ומכבים את האש.
מוסיפים את הדוחן המבושל לתוך הסיר עם המג'דרה, מערבבים ומגישים.

בתאבון!