המצרכים:

4 בננות בשלות ביותר

1/2 כוס סילאן

1 כפית אבקת אפיה (ללא אלומיניום)

1 כפית סודה לשתיה (ללא אלומיניום)

2 כוסות קמח כוסמין או כל קמח בריא אחר

3 כפות שמן קוקוס

1 כפית קינמון

אופן ההכנה:

מועכים את הבננות בקערה ומוסיפים את שאר החומרים. בוחשים היטב ומעבירים לתבנית שקעים.

אופים בחום בינוני כרבע שעה. מוציאים מהתנור כשהמאפינס כמעט מוכנים אך עדיין לחים.

המתכון הזה הוא טבעוני. אני לא שמה בו ביצים.

מטרת הביצים בעוגות היא להדביק את העיסה.

כאשר אנחנו מרסקים פרי בתוך הבלילה  – הפרי הטחון הוא זה שיוצר את הדבק.

במתכון שלנו הבננות עונות על הקריטריון הזה וכמובן איך לא – גם השמן קוקוס

למעוניינים – ניתן להמיר את הבננות ברסק תפוחי עץ.