לדר זה פירות טחונים מיובשים ומרודדים.
היתרונות שבהכנת לדר ביתי:
- אני לא זורקת שום פרי. גם פרי שהתרכך עדיין יש לו שימוש. אפרסקים ונקטרינות לדוגמה, יכולים להתרכך במהרה. לדר הוא פתרון מצויין עבורם.
- משום שהנוזלים הוצאו מהפרי – הלדר יכול להישמר זמן רב במזווה (אל דאגה, הוא מתחסל אצלי ברגע שהוא מוכן…)
- לדר קנוי עלול להכיל בין היתר חומרים משמרים ותוספת מיותרת של סוכר.
- המגוון של הלדר הוא כמגוון הפירות. אפשר להכין לדר כמעט מכל פרי. ניתן לשלב סוגים שונים של פירות ולהכין לדר בצבעים שונים.
למשל: לדר כחול אשר עשוי מבננה ואוכמניות כחולות, לדר ורוד מתפוח ופטל וכו'…
לדר יכול להיות גם בטעמים שונים.
אם נשים פירות חמצמצים הוא יהיה חמצמץ (נקטרינות, מישמש, קיוי…) אם נוסיף בננה או תמר הוא יהיה מתוק.
- לדר זה פתרון מושלם לממתקים בריאים שאפשר לקחת לטיולים ולנסיעות.
את הלדר שבתמונה הכנתי משזיפים אורגניים יבשים ומבננות.
טחנתי אותם במעבד מזון, שיטחתי אותם על גבי נייר אפיה בעובי של חצי סנטימטר והכנסתי למייבש מזון ל-5 שעות, בחום של 50 מעלות.
אני מודעת לכך שלרוב האנשים אין מייבש מזון. ניתן להכין את הלדר גם בתנור רגיל בחום של 50 מעלות, פשוט ל-8 שעות בערך, על טורבו. (כל תנור והזמן שלו, זה ניסוי ותהייה).
הלדר מוכן כאשר הוא מתייבש מהנוזלים שבו. בשלב הזה מוציאים אותו מהמייבש / התנור, מקלפים אותו מנייר האפייה ומגלגלים.