המצרכים:
1 בטטה מבושלת / תפוח אדמה בינוני מסוננים היטב ממי הבישול ומעוכים לפירה
2 כוסות של ירקות מגורדים בפומפייה (למשל: קישוא, גזר, דלעת, כרשה, סלק, קולרבי, ארטישוק ירושלמי וכו'…)
צרור פטרוזיליה / כוסברה / שמיר קצוצים
1 כף קמח שיבולת שועל / כוסמין
3 כפות קמח חומוס
3 כפות מים
מלח, פלפל.
אופן ההכנה:
להכניס לקערה את הפירה המעוך, הירקות המגורדים העלים, הקמח שיבולת שועל / כוסמין, המלח והפלפל.
ליצירת תחליף הביצה נערבב בצלוחית נפרדת את קמח החומוס ואת המים עד שתיווצר בלילה אחידה.
לשפוך את הבלילה אל העיסה שבקערה ולערבב היטב.
בעזרת כף נסדר את הלביבות על גבי תבנית עם נייר אפיה ונאפה כחצי שעה בחום של 180 מעלות.
לאחר שהלביבות מוכנות נוציא אותן מהתנור, נחכה דקה לקירור ונבריש עליהן שמן זית למראה ולטעם שומני ועסיסי.
בתמונה שצירפתי הכנתי לביבות כרשה וקולרבי, כמובן שניתן לגוון לפי הטעם.