מבחינה תזונתית מצה בריאה הרבה יותר מלחם.

ניתן לקנות מצה שמורה שעשויה מקמח מלא או להשקיע קצת יותר ולקנות מצות מקמח כוסמין.

מצה עשויה מקמח ומים בלבד, ללא חומרים משמרים וכמובן ללא שמרים.

מדוע אם כן, אנשים רבים מתלוננים בפסח על כאבי בטן?

הבעיה במצה היא לא אכילת המצה עצמה, אלא כנראה הכמות של המצות אותה אנחנו עלולים לאכול בארוחה אחת. אנשים מתלוננים שהמצה לא משביעה ולכן הם לא מסתפקים במצה אחת ומסוגלים לאכול כפול.

ישנם פתרונות שונים לכך:

1. ללעוס את המצה היטב לפני שנבלע אותה. אם לא נלעס אותה היא תהיה קשה לעיכול.

לעיסה מרובה גם גורמת לתחושה של שובע משום שמנגנון השובע פועל לאחר 20 דקות מרגע תחילת האכילה.

2. ליד המצה נאכל תמיד סלט גדול. המצה עלולה להיתקע במערכת העיכול בעוד שהסלט מעודד את המערכת לתנועתיות.

3. נסו לדמיין לעצמכם שאתם "הופכים" את הצלחת. המנה העיקרית בארוחה היא הסלט ולצידו אפשר לאכול מצה אחת, ולא לאכול שלוש-ארבע מצות ולצידן להסתפק בסלט קטן…

4. השילוב שמאד מקשה על העיכול הוא חלבון ופחמימה ביחד. לכן השילוב של מצות עם בשר יוצר כאבי בטן. אם אתם אוכלים מזון מהחי תאכלו אותו עם ירקות אך לא עם מצה.

חגי ישראל נועדו שנשמח בהם. האכילה היא חלק בלתי נפרד מהבעת השמחה שלנו.

נשתדל להתענג בגבולות שהגדרנו לעצמנו, וגם אם חרגנו – אחרי פסח אפשר לעשות ניקוי גוף ולהחזיר את המערכת בחזרה למצב של בריאות.