אני אוהבת לקנות כרובית וברוקולי טריים דווקא בחודשי החורף.

בחורף הפרחים שלהם צפופים הרבה יותר ולכן הם פחות נגועים מחרקים ומשאר החיות…

(בכלל, ירקות עליים הרבה יותר טעימים וגם פחות נגועים בחורף מאשר בקיץ).

למי שמקפיד מבחינה הלכתית  – יש כרוביות וברוקולי גם של "עלי בודק" (גידולים על מים), העיקר לא לוותר על התענוג הטעים והבריא הזה, המלא כל טוב.

הברוקולי והכרובית שייכים למשפחת המצליבים, ולכן יש בהם סולפוראפן, שהוא נוגד חימצון חזק (שנמצא בירקות הסולניים), ביותר וידוע כנוגד סרטן.

לברוקולי ולכרובית יש כמות גבוהה של ויטמין C (כפול 2 מתפוז), ויטמין B, סידן, אשלגן ויטמין K וחומצה פולית.

אז יאללה, נתענג על דואט ירקות מנצח בירוק ובלבן.

מתכון לאנטיפסטי של כרובית וברוקולי:

מפרקים את פרחי הכרובית והברוקולי ומשרים במים עם חומץ לחצי שעה, מנקים ושוטפים היטב.

על גבי תבנית עם נייר אפיה מניחים את פרחי הכרובית והברוקולי.

משפריצים עליהם מעט מים ומפזרים מעט מלח ושום כתוש.

מכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות לרבע שעה.

מערבבים מידי פעם, שלא יישרף.

כשמוציאים מהתנור מחכים כדקה לקירור התבנית, מזליפים מעט שמן זית ומערבבים.

בתאבון!