הכוסמת היא מזון-על.

היא בעלת ערך גליקמי נמוך, עשירה בחלבון מלא המכיל את כל 8 חומצות האמינו החיוניות, ובמיוחד ליזין, תראונין וטריפטופן. עשירה במינרלים חיוניים כגון נחושת, מנגן ואשלגן ובעיקר בברזל, אבץ וסלניום. עשירה בסיבים מסיסים, מכילה נוגד חימצון הנקרא רוטין שעוזר לחזק את מחזור הדם והוורידים. הכוסמת היא פחמימה עמילנית קלה מאד לעיכול אך הדבר שמעלה את קרנה בעיני רבים זה שאין בה גלוטן.

ניתן להכין ממנה לחם, פנקייק, בלינצ'ס, עוגות, גרנולה ועוד דברים רבים וטובים. היא עוד תככב אצלנו בקבוצה לא מעט.

אבל לפני הכל, הכי כדאי זה לערוך איתה היכרות ידידותית בצורה הגולמית שלה – לבשל אותה כמו שהיא.

רצוי לקנות את הכוסמת הירוקה ולא את החומה, משום שהחומה היא קלויה בעוד הירוקה לא עברה שום תהליך.

אני נוהגת להשרות את הכוסמת כשלוש שעות במים, אחר כך לשטוף אותה היטב ולהוציא ממנה את ההפרשות הריריות שיוצאות ממנה. בשלב הבא אני מעבירה אותה למסננת ופורסת מעליה מגבת. זהו שלב ההנבטה. כוסמת נובטת מאד מהר, תוך כ-8 שעות היא כבר תנבוט ותהיה מוכנה לשימוש. (כמובן שניתן להנביט רק את הכוסמת הירוקה ולא את החומה).

היתרון בהנבטתה זה שהיא הופכת מפחמימה עמילנית לירק. (היא מתפרקת מרב סוכר לדו סוכר).

כאשר הכוסמת כבר נבטה הבישול שלה הופך להיות מאד מהיר. תוך חמש דקות היא מוכנה.

מכינים אותה כמו פתיתים. כוס כוסמת על כוס וחצי מים רותחים.

טיפ להתייעלות נכונה במטבח:

אני תמיד דואגת שיהיה במקרר סיר גדול של פחמימה כלשהי. (כוסמת, דוחן, קינואה, אורז מלא וכו'…) כשאני רוצה להכין לי משהו מהיר לאכול אני לוקחת את הפחמימה המוכנה ומוסיפה ממנה למאכל אותו בחרתי להכין. זה יכול להיות סלט ירקות, מג'דרה, או ירקות מבושלים, כמו במתכון שלפניכם:

כוסמת וירקות מבושלים:

המצרכים:

1 בצל

2 כוסות כוסמת מבושלת

2 גזרים

חצי בטטה

1 קישוא בינוני

2 גבעולי סלרי

מלח, פלפל, קארי

אופן ההכנה:

בסיר רחב מטגנים בצל (על מים כמובן. זוכרים???)

חותכים את הירקות לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר

מבשלים כרבע שעה, עד שהירקות נעשים חצי רכים.

תוך כדי ערבוב מוסיפים מעט מים כדי שהירקות לא ידבקו לסיר ומוסיפים תבלינים.

לוקחים מן הסיר של הכוסמת המבושלת 2 כוסות כוסמת ומערבבים עם הירקות המוכנים.

בתאבון!