זוכרים את המתכון לחלב שקדים?

אם לא ראיתם חפשו את המתכון באתר.

הרבה אנשים שאלו אותי בפרטי מה אפשר לעשות עם הפולפה (= שאריות השקדים שנשארו אחרי הסחיטה).

כמובן שקליפת השקד איננה בריאה משום שהיא מכילה ציאניד, שזו חומצה רעילה, אך אם השרנו את השקדים במים כ-8 שעות, לפני הכנת החלב החומצה כבר יצאה ולכן ניתן להשתמש בשאריות הללו.

מתכון לכדורי תמרים עם שאריות השקדים:

2 כוסות תמרים מגולענים מזן מג'הול (העיקר שיהיו רכים וניתנים לעבודה)

הפולפה (= שאריות השקדים)

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק (לא טחונים)

1 כפית גרידת לימון (לא חובה אך נותן טוויסט מיוחד)

לציפוי: קינמון / שומשום / קוקוס

אופן ההכנה:

לשים בידיים את כל המצרכים עד לקבלת עיסה אחידה.

יוצרים בידיים כדורים ומגלגלים בציפוי הרצוי.

מכניסים לקופסה אטומה ומכניסים למקפיא.

מוציאים רבע שעה לפני האכילה.