זוכרים את המתכון לחלב שקדים?
אם לא ראיתם חפשו את המתכון באתר.
הרבה אנשים שאלו אותי בפרטי מה אפשר לעשות עם הפולפה (= שאריות השקדים שנשארו אחרי הסחיטה).
כמובן שקליפת השקד איננה בריאה משום שהיא מכילה ציאניד, שזו חומצה רעילה, אך אם השרנו את השקדים במים כ-8 שעות, לפני הכנת החלב החומצה כבר יצאה ולכן ניתן להשתמש בשאריות הללו.
מתכון לכדורי תמרים עם שאריות השקדים:
2 כוסות תמרים מגולענים מזן מג'הול (העיקר שיהיו רכים וניתנים לעבודה)
הפולפה (= שאריות השקדים)
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק (לא טחונים)
1 כפית גרידת לימון (לא חובה אך נותן טוויסט מיוחד)
לציפוי: קינמון / שומשום / קוקוס
אופן ההכנה:
לשים בידיים את כל המצרכים עד לקבלת עיסה אחידה.
יוצרים בידיים כדורים ומגלגלים בציפוי הרצוי.
מכניסים לקופסה אטומה ומכניסים למקפיא.
מוציאים רבע שעה לפני האכילה.