שבירת הצום:
כיצד נצא מן הצום בצורה מחזקת ולא מחלישה:

ראשית – נרווה את גופנו, ונחזיר לו את הנוזלים, להם הוא זקוק.
נשתה לרוויה לפחות 2 כוסות מים.

שנית – נקבל בחזרה את האנרגיה הזמינה שהחסרנו, ניטען מחדש במינרלים, ונמשיך להרוות את הגוף בנוזלים.
לשם כך נאכל פירות עסיסיים כמו אבטיח, מלון, ענבים…
אפשר להכין גם שייק פירות עשיר מפירות העונה (כמו מנגו, נקטרינה, תפוח, בננה…)
ניתן לשלב בשייק גם מעט פירות קפואים, לפי טעמכם האישי (כמו אוכמניות, פטל, פסיפלורה, סברס…).
להוספת מינרלים, ויטמינים, נוגדי חימצון ולאיזון כניסת הסוכר לדם רצוי להוסיף לשייק עלים ירוקים… (כמו קייל, חסה, סלרי, נבטים ירוקים וכו'…).

לאחר שהרווינו את גופנו בנוזלים ובאנרגיה נשהה מעט עם המזון הכבד והמשביע, ניתן לגוף לאט להתרגל ולהירגע ונמשיך לאכול רק לאחר כשעה.

המנה הבאה תהייה מורכבת מסלט ירקות חי. אפשר להוסיף ירקות מבושלים (בצורת מרק ירקות / אנטיפסטי בתנור / מוקפץ במחבת בלי שמן….) ואפשר גם להוסיף פחממה עמילנית קלה לעיכול (פירה, תפו"א או בטטה בתנור, קינואה, כוסמת, אורז מלא וכו…)

הדבר החשוב ביציאה מן הצום זאת ההדרגתיות.
מהמזון הקל ביותר לעיכול עד למזון היותר כבד,
בהקשבה נינוחה לצרכי הגוף האמיתיים.
למרות תחושת הרעב הכבד נקפיד לאכול לאט ובנחת ולא במהירות ונשתדל לסיים את הסעודה בשובע נעים ולא בהרגשה ש"התפוצצנו".

צום הוא ניקוי חזק של הגוף.
אם גם נדע לצאת מן הצום בצורה טובה ומדויקת נעזור לגוף המנקה, אך אם נאכל בצאת הצום בצורה לא נכונה – נהרוס את הטוב שזכינו לקבל.