אני משתדלת לא לזרוק שום פרי, אם יש פירות שכבר הזקינו יש אופציות שונות להשתמש בהם, למשל – לייבשם ולהפוך אותם לממתקי בריאות ולנשנוש כייפי, כמובן ללא חומרים משמרים, ללא צבעי מאכל, רק הפרי, בלי שום תוספת.
בשלב הראשון אני פורסת את הפירות הללו לפרוסות דקות, בהקפדה על כך שעובי הפרוסות יהיה אחיד, אחרת הפרוסות הדקות תהיינה מוכנות והעבות טרם.
בשלב השני אני מסדרת אותם על גבי נייר אפיה בתבניות של התנור. לא לעשות ערימות אלא שהפרוסות יהיו צמודות אחת לשני בשכבה אחת.
מכניסה לתנור למצב של טורבו בחום של 48 מעלות ומפעילה אותו למשך לילה שלם.
לכן אם כבר מחממים תנור לאפיה ארוכה אני מנצלת את כל שלבי התנור, (סתם כי גם חבל על החשמל…)
בתום האפייה אני אוספת את כל הפירות לצנצנת זכוכית אטומה.
לי יש בבית מייבש מזון. (מתנה שקיבלתי מהילדים היקרים שלי) זמן הייבוש שבו מתקצר וגם יש בו הרבה מדפים, כך שניתן לאפות כמות מכובדת בפעם אחת, אבל גם כל תנור בייתי יכול להיות מתאים לכך.
ואם תשאלו – מדוע רשמתי שהחום הוא 48 מעלות אענה שכל פרי או ירק שמחממים אותו מעבר לחום הזה מאבד את ערכו התזונתי, הויטמינים, המינרלים והאנזימים שבו נהרסים. (עוד ארחיב על כך בעתיד).
הבן החייל שלי הודיע שהוא יוצא לשבת,כך שמייד ניגשתי לייבש עבורו פירות. פירות מיובשים ניתן לקחת לכל מקום כי הם לא מתעפשים מהר והוא גם מחפש את הנשנושים הבריאים.
ישנה בעיה אחת – אם לא אחביא אותם במקום סודי הם ייחטפו עוד לפני שהוא אפילו יגיע…
מוזמנים לראות בתמונה המצורפת – ייבשתי קיווי, תפוזים, בננות ותפוחים.