ציזיקי זה סלט יוגורט ומלפפונים אשר הגיע אלינו מהמטבח היווני.

להלן הגירסה הטבעונית:

המצרכים:

1 כוס אגוזי מלך או שקדים ללא קליפה או קשיו – מושרים במים כ-8 שעות

1.5 כוסות מים

מיץ מחצי לימון

1 מלפפון בינוני

חצי חבילת עלי שמיר שטופים

שן שום

מעט מלח הימלאיה

אופן ההכנה:   

טוחנים בבלנדר חזק את האגוזים / השקדים, את המים, הלימון והמלח.

מידת הסמיכות של הבלילה אמורה להיות כמו של יוגורט.

מעבירים את היוגורט לקערה.

חותכים מלפפונים דק, קוצצים שמיר, כותשים שום ומערבבים עם היוגורט.

בתאבון!