אנחנו רגילים לקנות טחינה גולמית, להוסיף לה מים לימון וקצת מלח, לערבב ולהגיש.
אפשר לקחת את הטחינה הבסיסית שלנו צעד אחד קדימה ולהתייחס אליה כאל חומר גלם למיתבלים שונים, צבעוניים ומגוונים.
ברגע שתבינו את העיקרון – עולם קולינרי חדש יתגלה לכם, שיכול לתת לכל סלט ירקות פשוט טוויסט חדש.
הטחינות נשמרות היטב עד כארבעה ימים במקרר בכלי סגור.
אם נוסיף לטחינה הגולמית הרבה מים היא תשמש לנו כרוטב לסלט ירקות ואם נוסיף מעט מים היא תשמש לנו כממרח.
טחינה צהובה:
טוחנים במג׳ימיקס או בבלנדר חזק כוס טחינה גולמית, שן שום, לימון, מעט מלח, 2 פלפלים צהובים וכורכום וטוחנים למרקם אחיד. (אין צורך להוסיף כמעט מים כי הפלפלים רוויים בנוזלים אך אם תרצו שהמרקם יהיה דליל אתם מוזמנים להוסיף).
טחינה סגולה:
טוחנים במג'ימיקס או בבלנד חזק כוס טחינה גולמית, 1.5 כוס מים, לימון, מעט מלח, וסלק חי.
טחינה ירוקה:
טוחנים במג'ימיקס או בבלנד חזק כוס טחינה גולמית, 1 כוס מים, לימון, מעט מלח, שן שום וחבילת כוסברה. (למעיזים: במקום כוסברה הכניסו ספירולינה).
טחינה אדומה:
טוחנים במג׳ימיקס או בבלנדר חזק כוס טחינה גולמית, שן שום, לימון, מעט מלח, 2 גמבות וכפית פפריקה וטוחנים למרקם אחיד. (אין צורך להוסיף כמעט מים כי הפלפלים רוויים בנוזלים אך אם תרצו שהמרקם יהיה דליל אתם מוזמנים להוסיף).
הבנתם את העיקרון?
עכשיו תבחרו את הצבע האהוב עליכם ורוצו להכין…