המצרכים:
1 כוס קינואה
1 כוס עדשים כתומות
1/2 כפית מלח הימלאיה
2.5 כוסות מים

אופן ההכנה:
להשרות ללילה (כ-8 שעות) קינואה ועדשים כתומות
לסנן את המים ולהשאיר במסננת עם מגבת מכוסה מינימום כ-4 שעות. (תחילת הנבטה).
להעביר לבלנדר את העדשים והקינואה ביחד עם המים והמלח ולטחון עד למרקם חלק.
לחמם מחבת 'נון סטיק' שטוחה לחום בינוני, כשרותח, לצקת כמות של כחצי מצקת מהבלילה אל המחבת ולשטח בעזרת כף.
כמובן שאין צורך להוסיף למחבת שום שמן. אם המחבת היא טובה – הטורטיה לא תידבק!!!
יש להמתין כדקה עד ששוליי הטורטייה יתרוממו. זהו הסימן שניתן להפוך את הטורטייה בעזרת תרווד לצד השני, להמתין כדקה ולהוציא.
לחזור על הפעולה עד שמסתיימת הבלילה.
ניתן למרוח על הטורטיות המוכנות פסטו, ממרח עגבניות, או כל ממרח שאוהבים, ניתן להוסיף ירקות, לגלגל ולהגיש.

אם נשארה לנו בלילה שלא השתמשנו בה נוכל לאחסנה במקרר ולהכין טורטיות טריות למחרת. ניתן גם להקפיא את הבלילה.