היללתי בעבר את הכוסמת.

היא מכילה חלבון איכותי, היא עשירה בחומצה האמינית ליזין. עשירה במינרלים חשובים כגון אבץ, נחושת, מנגן ואשלגן. מכילה נוגד חימצון הנקרא רוטין שעוזר לחזק את מחזור הדם, עשירה בסיבים והיא אינה מכילה גלוטן!

למי שטרם טעם אותה ייקח מעט זמן להתרגל לטעמה החמצמץ אבל מי שכבר התרגל אליה לא יוכל להיפרד ממנה (כמוני…)

המצרכים:

3 כוסות כוסמת ירוקה

2 כוסות מים

כפית מלח

אופן ההכנה:

להשרות כוסמת ירוקה ל-4 שעות (אפשר גם יותר)

לסנן מהמים ולשטוף היטב בעזרת מסננת עד שהמרקם הרירי יוצא ממנה.

להכניס לבלנדר חזק את הכוסמת המסוננת, המים והמלח ולטחון למרקם חלק הדומה במרקמו לפנקייק.

לשם ה"טיגון" נשתמש במחבת נון סטיק (הכי טוב שתהיה ישרה, עם ציפוי שיש, שאפשר "לטגן" איתה ללא שמן). כאשר המחבת התחממה נחליש מעט את הלהבה וניצוק כמות של כחצי מצקת. נשטח את הבלילה בעזרת גב המצקת או בעזרת כף עד לקבלת טורטייה שטוחה ודקה.

לאחר כדקה הטורטייה מתמלאת חורים קטנים ומתחילה מעט להשחים, נהפוך אותה בעדינות לצד השני ו"נטגן" אותה כרבע דקה.

נוציא אותה מהמחבת ונכניס את הבלילה הבאה בתור…

ניתן למלא את הטורטייה עם פסטו / אבוקדו / ממרח עגבניות / גבינות שקדים (תגללו אחורה… שלחתי מתכונים בעבר ואשלח גם בעתיד…) וכמובן – עם ירקות חתוכים.

הרי לכם ארוחה טעימה, מזינה, בריאה ומשביעה.

בתאבון!